Aktuelno

Prvi sastanak Partnerske grupe za izradu Strategije razvoja grada Prijedora za period 2024 – 2030. godine koji je danas održan u Prijedoru predstavlja formalni početak rada na izradi strateške platforme koja će predstavljati polaznu osnovu za kompletan proces izrade Strategije.

Partnerska grupa za razvoj ima oko 180 članova, uglavnom su to predstavnici institucija iz oblasti ekonomskog, civilnog i društvenog života, odnosno predstavnici vlasti, nevladinih organizacija, privrednici, predstavnici sportskih i kulturnih ustanova i organizacija tačnije svi koji bi trebali da učestvuju u izradi kvalitetne strategije razvoja grada u pomenutom periodu.

Koordinator procesa izrade Strategije i predsjednik Radne grupe Rade Rosić izjavio je da je formiranje Partnerske grupe jedan od najvažnijih segmenata budući da se uloga i odgovornost ove grupe odnosi na razmatranje ključnih nalaza i prijedloga u izradi strategije, pružanju savjetovanje pomoći i definisanju određenih mjera i projekata čijom realizacijom treba da se doprinese razvoju grada Prijedora u svim aspektima života.

” To se odnosi na ekonomski razvoj , izgradnju infrastrukture, unapređenje kulturnog, sportskog i turističkog sadržaja , zaštitu životne sredine, unapređenje standarda života svih građana grada Prijedora” , rekao je Rosić.

On je dodao da je danas prezentovana metodologija izrade Strategije koja je u skladu Zakonom o strateškom planiranju i upravljanja razvojem Republike Srpske koja je donesena 2021.godine. 

” Prezentovana je internet aplikacija putem koje svi mogu da daju svoj doprinos odnosno jedan od načina na koji svi zainteresovani mogu da se uključe u njenu izradu”, rekao je Rosić dodajući da Grad sa Razvojnom agencijom ” Preda” prvi put samostalno radi na izradi Strategije razvoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window